sâmbătă, 25 februarie 2017

La mulți ani de Blogging!
Mai bine să vă spun cum a început acest drum frumos pe care îl urmez de 3 ani de zile. In urmă cu trei ani de zile, adică în 2014 treceam printr-o perioadă mai dificilă din viața mea.  Ca să uit de avalanșa de probleme, mi-am dedicat timpul muncind și învățând, m-am angajat pentru prima dată(prima mea experiență la un job plin cu responsabilități și obligații, drepturi mai puține) și cursurilor de la Facultatea de Comunicare și Relații Publice.


Timpul parcă a zburat și eu am început să scriu pe blogul meu, povești interesante de la evenimentele la care am participat. Orice început e dificil, mai ales când nu stăpânești informațiile legate de programatică, de crearea unui site și de aranjarea acestuia. In timp, am învățat cum să-mi structurez informațiile, pentru ca blogul meu să arate așa cum îmi place mie.
O postare distribuită de Ralucica Blogger (@ralucicablogger) pe

Cred că a fost cea mai bună decizie, deoarece scrierea articolelor a fost asemenea unei terapii în care am uitat de griji și am început să-mi dezvolt creativitatea încet și sigur. Am descoperit multe lucruri interesante de la pasiunea mea pentru cărți, scrierea articolelor, participarea la diferite evenimente, testarea cosmeticelor, parfumurilor și plăcerea de a împărtăși toate aceste experiențe, atât la relativ, cât și la superlativ.

O postare distribuită de Ralucica Blogger (@ralucicablogger) pe

O postare distribuită de Ralucica Blogger (@ralucicablogger) pe

Au trecut 3 ani frumoși, în care am participat la evenimente de beauty și cred că va urma, mai multe proiecte interesante, deschiderea vlogului despre coafuri și make-up. Îmi doresc să progresez să învăț în fiecare zi lucruri noi despre industria modei, a fashionului, cum se crează coafuri interesante și complexe, dar și să vă împărtășesc mai des aceste experiențe.
Vă pupăcesc dragilor și vă mulțumesc că îmi citiți articolele. 

luni, 13 februarie 2017Tainele realizării unui machiaj învățate de la ABA MAKE-UP ACADEMY și de trainerul Alina Brăilescu. În timp ce mă uitam pe site-ul despre moda, am văzut articolul în care se organizează un concurs pentru câștigarea unui curs de make-up în valoare de 1800 lei. Un curs care se află în lista mea de rezoluții pe acest an, de a învăța să mă machiez pentru diferitele ocazii, dar și pentru a-mi face un vlog în care să povestesc despre această experiență.
  • Ce voi învăța la acest curs:
  1. Introducere-tehnici de corecție și contouring a feței, morfologia feței. O lecție în care voi învăța cum să corectez diferite imperfecțiuni ale feței, fie că vorbim de a mea sau a prietenelor mele.
  2. Bridal make-up-psihologia și tipuri de machiaj de mireasă, rezistență  la transfer. Lecția mult așteptată în care voi învăța cum să realizez un machiaj, pentru a rezista mai mult timp. Un machiaj de mireasă care să se potrivească mireselor în funcție de tipologia feței.
  3. Smoky eyes/Cat eyes-decada anilor 20, evoluția machiajului din anii 20 până astăzi. In cadrul acestui curs voi afla informații utile despre machiajul de seară și despre evoluția lui până în prezent.
  4. Foto&fashion make-up -tehnici de realizare a machiajelor pentru foto, diferența dintre machiajul de fotografie și fashion. Mici secrete pentru machiajele fotogenice, care arată foarte bine și care scoate în evidență diferite trăsături.
  5. Vintage make-up -decadele anilor 60-80. O altă influență a machiajului din această perioadă.
  6. Special Effects - Halloween make-up, efecte speciale de îmbătrânire, cum realizezi răni, tăieturi, vânătăi, aplicare accesoriilor-bărbi, frunți, mustață. Machiajele interesante pentru sărbătoarea groazei sau pentru diverse efecte dintr-un clip sau un film.
  7. Airbrush- prezentarea produselor și aparatului, tehnici de machiaj cu airbrush. O metodă nouă de a realiza diferite machiaje.
La absolvirea acestui curs, voi primi o diplomă acreditată și recunoscută interațional, pentru a putea practica în acest domeniu. Îmi doresc tare mult să câștig acest curs de make-up și să învăț multe informații despre tainele acestui domeniu al sexului frumos.

marți, 7 februarie 2017

Nuanța anului 2017 este verdele. Verdele reprezintă culoarea regnului vegetal și a naturii, regeneratoare care se îmbină perfect cu acest an unu, iar în cazul meu predominată este cifra 9(ziua nașterii+luna nașterii+anul curent), al bilanțului și al schimbării. Schimbările aduse pe plan profesional să fie e bun augur, pentru acest an. 

Verdele este asemenea ciclului natural, de întinerire și de reîmprospătare a ojei, a look-ului și a îmbrăcămintei. Această nuanță sper să aducă speranță, bună dispoziție și un echilibru în ceea ce privește îmbrăcămintea de zi cu zi. O nuanță care să ne oferă încrederea de care avem nevoie.

Mândrelor,
Nuanța predominantă și recomandată de Pantone este nuanța verde a frunzelor de kale și castaniul frunzelor de pădure. Deși, o să port această nuanță pentru că se află în garderoba mea, cred că nuanțele în care ne simțim confortabil sunt cele mai potrivite. Să aveți un an echilibrat pe toate planurile și pe hainele voastre.

luni, 6 februarie 2017Forfeca profesională este practică și poate fi utilizată cu ușurință pentru tot felul de tunsori, fără să agațe firele de păr. O foarfecă profesională  taie cu precizie firele de păr și din unghiul potrivit pentru a realiza o coafură diferită, în timp ce o foarfecă normală nu taie toate firele și la final, coafura nu este cea dorită.

O foarfecă profesională lucește și după ani de zile, chiar dacă îl speli, apoi îl dezinfectezi, spun asta din propria experiență. Personal, folosesc foarfeca profesională pentru a mă tunde, a realiza mai multe lookuri, dar și pentru a-i tunde pe cei apropiați. Pasiunea mea pentru tuns este din copilărie, atunci când am tuns o mătușă, mică fiind am realizat o coafură mai amuzantă, care a fost pe placul ei. După prima experiență, din care am învățat câte ceva, în urmă cu 5 ani de zile am făcut un curs de coafor, în care am învățat tainele tunsului, a colorometriei și a împletiturilor.

 Lucrurile se leagă în viață și se îmbină asemenea unui puzzle, care trebuie construit cu toate piesele. În prezent, mă tund singură, un avantaj pentru mine, deoarece nu mă mai plâng pentru că m-a tuns prea scurt frizerița și nu pot să-mi fac împletiturile preferate. Diferența dintre o foarfecă profesională și una simplă constă în precizia de a tăia drept.

miercuri, 1 februarie 2017