miercuri, 26 august 2015

             Fashion Tv Festival reunește timp de două zile la Hotelul Aro Palace din Brașov, cei mai renumiți designeri din Emiratele Arabe Unite, Franța, Rusia, Republica Moldova și Liban, dar și branduri românești. In acest cadru festiv,  Adela Diaconu și Filip George prezintă colecțiile artiștilor români și străini.
             
Fashion TV se află la a doua ediție în Brașov, prima a avut loc la Conacul Helsdorf. Locația unde are loc evenimentul, la Hotelul Aro Palace este una impresionantă prin prisma stelelor ce le completează pe cele de pe scenă.


Sursă: http://www.aro-palace.ro/
                          
Lângă recepție, exact cum intri în Hotelul Aro Palace este amplasată scena unde defilează modele, dar și fotografi renumiți ce surprind fiecare exemplar din colecție într-o lumină pozitivă.


Sursă: http://www.aro-palace.ro/ 


Ajunsă la eveniment, am început să admir fiecare colecție în parte. Două zile  m-am delectat cu hainele luxuriante din colecțiile unor designeri internaționali de renume. Vineri am purtat o bluză cu o nuanță verde, confecționată din dantelă și din stofă asortată cu o pereche de colanți negri(având o dantelă fină pe părți) și o pereche de sneakerși. Coafura a fost una extrem de simplă, am fost surprins plăcută, atunci când am văzut o coafură similară cu a mea pe catwalk. Mi-am făcut o împletitură cu 3 fire paralelă, de la  jumătatea din ochiul drept până la tâmple. O împletitură simplă și ușor de realizat. Apoi,mi-am fixat onduleurile cu agrafe pentru părul blond. Deși, am părul șaten închis uneori pot jongla cu agrafe pentru părul brunet sau cu cele pentru părul blond.În prima seară, am admirat colecțiile alb și negru ale designerului Andreei Dogaru. Designerul are o viziune reală asupra vieți și pune în antiteză puritatea reprezentată de alb și cenușiul transpus de negru. Alegerea este una destul de potrivită și longevivă, deoarece nuanțele de alb și negru sunt cele clasice și nu țin cont de timp sau curent. Designerul anului 2014, Andreea Dogaru mi-a încântat privirile prin colecția ”Night Shadows” ce sugerează ideea de motive geometrice.

Designeri, precum Yulia Kosyak din Rusia prin colecția  „Equation of time” în care aveai impresia că ținutele de teatru se mutase pe scenă, piese vestimentare interesantă cu o poveste în spate. Alice Design a prezentat o colecție inedită cu rochii lucrate manual, prin broderiile, dantelă și boem. Brandul francez Les P’tites Bombes a suprins publicul prin colecția de încălțăminte unde nuanțele aprinse și confortul se îmbinau perfect. Designerul Nausica a optat pentru un  concept în care eleganța sexului slab să fie pusă în valoare, prin colecția ”Look Inside”. Designerul Claudia Rawlings a adoptat conceptul tradițional, punând în scenă rochii din materiale valoare și le-a înnobilat cu motivele tradiționale.  
Am descoperit multe branduri noi de fashion, la cât mai multe ediții spectaculoase în orașul Coroanei, adică la Brașov.             
Împletitura jamaicană este o cosiță simplă realizată din 3 fire, cu părul înclinat în sus. În funcție de cum ținem părul, coafura se mulează(un fel de a spune, ia diferite forme) după mână(fie că ținem mână orizontal sau vertical, precum și la câte grade ridicăm firele se vede diferența în coafura realizată) dacă dorim să fie mai strânsă sau lejeră.
      

Împletiturile jamaicane pe piele sunt ideale vara, atunci când părul începe să transpire din cauza temperaturilor ridicate. Părul strâns crește mult mai repede și se îndesește, nu este o legendă. Țin minte când eram mică, iar mama îmi spunea să-m strâng părul pentru că îmi cădea destul de mult. În timp am realizat că pentru treburile casnice,  mai ales în bucătărie trebuie să stau cu părul strâns. Părul creț întotdeauna se înfoaie asemenea curcanului, dar pentru a avea un aspect natural, trebuie să ne tundem constant părul, să aplicăm o mască pe păr și după să-l împletim.
         

Avem nevoie de:

 • un pieptene
 • o prinzătoare
 • o clamă

Delimităm fiecare șuviță cu pieptenele și îl prindem cu o prinzătoare, după ce împletim cu 3 fire utilizăm prinzătoare. Șuvițele le putem face mai groase pentru a realiza o coafura de zi sau șuvițe mai mici și dese pe care le facem noaptea și le lăsăm până a doua zi.

Voi ce împletitură jamaicană ați realizat până acum? Aștept fotografiile voastre în comentariu..


joi, 13 august 2015


                     Ianolia m-a nominalizat pentru leapșa Liebster în articolul și vreau să-i mulțumesc că s-a gândit la mine, abia aștept să o revăd și să povestim. Ianolia este o scriitoare în plină ascensiune, curând o să publice primul volum al cărții Balsam pentru suflete, primul pentru că sunt sigură că vor urma și alte ediții.  Întrebările sunt intitulate pentru a descoperi pasiunile personajului(adică eu) din spatele blogului.
                   
Ultima carte citită?
Anchetă în infern este ultimul roman polițist citit, o poveste interesantă despre adâncimile vieții povestite de doi bătrâni care se întâlnesc pe o bancă în Grădina Cișmigiu. Timpul așează lucrurile și  are grijă să echilibreze balanța, deoarece ”Viața nu și-a epuizat surprizele. Tocmai atunci când te aștepți mai puțin recurge la procedee de o gratuitate dezarmantă ”, pentru cei care aspiră la moștenirea tentantă. 

               
Citatul preferat?
De-a lungul timpului citatele și-au schimbat sensul, dar cred că în contextul actual, cel mai bine se potrivește ”Viața nu și-a epuizat surprizele. Tocmai atunci când te aștepți mai puțin recurge la procedee de o gratuitate dezarmantă.” Mai bine să fiu surprinsă, în loc să am așteptări foarte mari și să fiu dezamăgită. Viața  echilibrează balanță sunt sigură de asta. 

Preferi să te uiți la un film sau optezi pentru un serial? (Ultimul film vizionat vs. Serial preferat)
În detrimentul serialelor prefer filmele, deoarece nu am răbdare să le descarc și atunci ce rost are să mă uit la un episod, dacă nu le văd pe toate. O poveste merită citită până la final, așa și cu serialele de ce să te încălzești și să rămâi cu întrebări despre final. Îmi plac filmele de acțiune, deoarece îmi mențin interesul pe parcursul acestuia prin schimbări de cadru, poveste și agitație. Deși, trebuie să recunosc că adevărul triumfă în aceste filme, unde se găsesc copii răpiți, iar personajul negativ până la urmă ii se va întoarce ce va primi, o fi de vină karma, ceea ce se întâmplă și în realitate. Mai urmăresc filmele de dragoste și dramă, unde dragostea preia formele cele mai înalte ale iubirii de poveste. De altfel, inexistente în viața reală.

Cea mai frumoasa vacanta si unde?
Atunci când vine vorba de vacanță primul gând se îndreaptă spre Grecia. Am fost de două ori, în locații diferite și am rămas fascinată de peisaje, povești și de modul de tratare al angajaților de la taverne. Prima dată când am pășit pe tărâm elen a fost înainte cu 2 săptămâni să fac 18 ani. Nu mi-am dorit o petrecere pompoasă(deși, când am venit în țară am petrecut la un restaurant și după în club) pentru a fi nevoită a doua zi să curăț după ceilalți. Am ales o vacanță petrecută alături de fratele meu în Paralia Katerini, acolo unde Kalimera începea cu o cafea pregătită, în timp ce soarele ieșea parcă din mare (panorama răsăritului). Multe amintiri mă leagă de această țară. Deviza grecilor este ”clientul nostru, stăpânul nostru” iar simplitatea îi definesc. Deși, vilele sau pensiunile nu sunt  luxoase sau tavernele sofisticate, au o strategie de marketing foarte bună, orice ai comanda de la un restaurant sau tavernă, primești o felie de pepene sau pâine cu unt din partea casei(în funcție de zonă).


         A doua escapadă în Grecia, unde m-am bucurat de peisaj într-un loc în care muntele se întâlnește cu marea. Am ales să mă relaxez în Corfu, o destinație care va rămâne întipărită în mintea mea mult timp de acum încolo. Corfu denumită insula de smarald, datorită nuanței pe care o are apa, de un verde intens.           Mărturisesc că abia aștept următoarea escapadă în Grecia, pentru a descoperi noi locuri, povești și oamen, dar și pentru a mă încărca cu energie pozitivă și a face față provocărilor de peste an.
                           
Un cântec preferat, care vă obsedează sau un earworm de care nu puteți scăpa?
Cântecul preferat pe care-l ascult de o lungă perioadă încoace este ”Kripse me” pe care o interpretează cântărețul Giorgos Giannias, în traducere este ”Ascunde-mă”. Dar mai bine vă las să fiți încântați și purtați de mirajul piesei.


Ce oraș ați dori să vizitați în viitorul apropriat?

Îmi doresc de mulți ani, să ajung în orașul sfânt din Palestina, mai exact la Ierusalim. Trările intense de la Mormântul Mântuitorului, precum și panorama arhitecturii medievale merită bifate în următoarea perioadă. Cum arată o seară perfectă pentru voi?
O seară perfectă pot spune, că e atunci când ne reunim cu toată familia la masă și povestim ceea ce ni s-a întâmplat în ziua curentă. O plimbare cu iubitul și după o carte citită întregesc o zi perfectă sau mai bine spus fericită.    

Ce ați schimba sau îmbunătăți la blogul vostru?
Multe ar fi de schimbat la blogul meu, de la crearea unui canal la domeniu. În curând voi face un rebranding în care să adun roadele acestui blog, dar și să încep să fac diverse concursuri pentru cititorii mei sau cei care se delectează cu exploziile de coafuri care le postez și sfaturile despre înfrumusețare. Am multe planuri cu blogul meu și cred că vine vremea să oficializez articolele pe care le scriu cu drag.Ai vreo fobie?
Ar trebui reformulat. Numai o fobie..Am mai multe cei drept, cred că este în natura umană să ai o teamă sau o neplăcere care nu o poți controla. Chiar și cea mai dură mască ascunde temeri vorba aceea nu te lua după aparențe. Teama mea de înălțimi pot spune că mă urmărește constant. Dacă ar fi să înveți o limbă străină nouă, care ar fi aceea?
Japoneza. Am citit un articol despre reportajele făcute în străinătate și peripețiile prin care trece un jurnalist pentru a trimite materiale din cele mai periculoase zone. Jurnalista spunea că este foarte greu să ajungi dintr-un loc în altul în Japonia, din cauza faptului că majoritatea cetățenilor nu știu limba engleză și nu înțeleg ceea ce vrei să le transmiți. Deci, nu ai cum să apelezi la cineva dacă nu te înțelege, cred că dacă ar fi să călătoresc prin Asia, fără ghid sau fără GPS nu m-aș bizui.

     
Nominalizați:

 1. Cristina Lincu
 2. Aniela Deby
 3. Petruta Cretu
 4. Maria-Agu Ignat
 5. Bogdan Daradan
 6. Nina Docea
 7. Madalina Iancu
 8. Ioana Moldovanu
 9. Daniel Botea
 10. Georgiana Mihăilă
 11. Daniela Bojincă
Întrebări  pentru nominalizați:

 1. Cine este omul din spatele blogului?
 2. Dacă ar fi să te descrii în 3 cuvinte, care ar fi acelea?
 3. Ultima carte citită?
 4. Citatul preferat?
 5. Care este ultimul film sau serial vizionat?
 6. Ce oraș ați dori să vizitați în viitorul apropriat?
 7. Un cântec preferat, care vă obsedează sau un earworm de care nu puteți scăpa?
 8. Ce ați schimba sau îmbunătăți la blogul vostru?
 9. Dacă ar trebui să-ți alegi acum o altă meserie, către ce te-ai îndrepta?
 10. Ai vreo fobie?
 11. Dacă ar fi să mulțumești unui om din viața ta, care ar fi acela?

Răspunsurile bloggerilor nominalizați: