luni, 25 mai 2015               Sezonul nunților  deschis la sfârșitul primăverii. Motiv de bucurie dar și de pregătire intensă pentru a arăta așa cum se cuvine la eveniment. Am ales o coafură lejeră de vară, cu două împletituri la spate și una în față pentru o nuntă în care poți uita de acele din păr. În general, fetele optează pentru cocuri deoarece creează o înfățișare mai matură, în schimb părul desprins oferă un look mai tineresc. 

            Dacă ești în rolul principal și dorești să treci în rândul lumii, un coc te poate avantaja și în funcție de fizionomia feței, la unele doamne poate accentua anumite imperfecțiuni, în timp ce la altele poate să le ascundă.
                Pe părul negru nu sunt scoase în evidență împletiturile, însă asta nu înseamnă că nu ne putem juca cu părul pentru a lua diferite forme. Împletitura în față cu 3 fire, a fost o mică trecere pentru bentița sclipitoare de nuanța smaraldului, un accesoriu ce se potrivea cu rochița. După ce am realizat împletitura în față, am aranjat  bentița iar apoi am început împletitura în spate.


             

           


            Primul lucru pe care l-am făcut, a fost să tapez părul pentru a se modela.   Împletitură cascadă pe calotă este una simplă și poate fi realizată orizontal sau ușor înclinată pentru a putea adapta la forma pe care dorim să o dăm. Prelungirile de la împletitura sub forma de cascadă pe calotă împreună cu părul din partea de jos l-am folosit pentru a o finaliza.


              Al doilea accesoriu din păr a fost prinzătoarea ce avea mărgele de forma perlele, ce îmbina clutch-ul( sau mai bine spus elemente ce se îmbinau perfect). Am ales să-l leg într-o prinzătoare pentru a face bucle lejere  și a le lăsa să atârne elegant. 

             Împărtășesc un mic secret pe care l-am învățat, dacă dai cu fixativ pe firul de păr înainte să-l ondulezi rezistă și a doua zi. Pregătită pentru sezonul de nunți, am scos armele din dotare, de la foarfecă, prinzători, fixativ, spumă, ace de păr și multă creativitate pentru a da părului aceea formă. Să rețineți dragelor că nu se potrivește orice coafură la fiecare doamnă, diferă în funcție de fizionomia feței, de tipul părului( în cazul de față era un păr bogat și puteai lucra cu el, însă sunt cazuri în care întâlnim părul rar, unde avem de lucrat deoarece este capricios și vedem cum ies firele rebele).
              
             Tu ce părere ai despre împletiturile prinse sub formă de coc și de buclele desfăcute pentru nuntă?

luni, 18 mai 2015                   Venirea primăverii a însemnat un  buchet frumos de evenimente la care am participat cu drag. Alegerea papucilor mi-a creat mari bătăi de cap, o pereche de papuci ca să se potrivească cu evenimentul  însă să fie comozi. O seară întreagă să participi la gală și după să dansezi până dimineața, te poți trezi a doua zi cu bătături și bășici cu lichid. 
              După ce alegem rochia potrivită pentru evenimentul la care participăm mai rămâne de stabilit ce sandale să purtăm. Tocurile de sunt mai înalte(6-12), ne pun în evidență formele iar în cazul în care sunt mai joase (3-5 cm) pot fi mai comode. Trecerea la tocurile mai înalte trebuie făcută încet(sau mai bine zis treptat și nu brusc), pentru ca spatele să se poată obișnui cu cele mai înalte(tocuri, fie că vorbim de sandale sau de pantofi). Astfel, problemele legate de spate persistă iar încălțămintea potrivită ”te alege pe tine” vorba unei prietene care-mi spune mereu că vestimentația și încălțămintea îți atrage atenția și te face să cumperi aceea pereche de sandale.

               
          Sandalele cu toc înalt sunt preferatele mele, deoarece:
  • menține glezna piciorului (mai ales atunci când ai emoții și trebuie să prezinți un eveniment, glzenele și degetele se așează bine fără a avea surpriza de a aluneca sau de a ieși sandalele din picioare)
  • are un design interesant și lucios (aplicele ce avea nuanța aurie, ce formează o linie ondulată în față)
                     Sandalele elegante de la Standard Shoes pot fi asortate cu rochii medii până la genunchi. Rochiile medii sunt potrivite pentru gale, conferințe sau evenimente de tipul B-to-B deoarece nu ești stresată de faptul că lungimea nu e potrivită și începi să tragi de rochie în timp ce toată lumea se ține la tine, o senzație disconfortantă unde te vei focaliza pe vestimentație, pierzând esența Evenimentului.


             Gala Spring SuperBlog 2015 a fost un moment propice pentru a purta rochia cu nuanța coral asortată cu sandalele negre cu aplicele auriu ce se ondulează de la degete până la gambă. M-am simțit confortabil în rochia și în sandalele pe care le-am purtat fără să am grija că voi aluneca pe aceștia sau îmi vor ieși din picioare.                    Rochia cu nuanța verde purtată la concursul De văzut, De trăit și De povestit despre Craiova, găzduit la Casa de Cultură Traian Demetrescu. Nuanța clasică de negru se potrivește cu orice ținută de aceea am vrut să încerc să o asortez cu rochia verde până la genunchi cu aplice în formă de camașă pictate în alb. 
                Îmi plac sandalele decupate la începutul degetelor ci nu la mijloc, mi se par destul de incomode. Baretele de la sandale sunt potrivite atunci când vrei să petreci o seară întreagă sau când prezinți un eveniment iar emoțiile te încearcă. Baretele au rolul de a menține gleznele și pentru a reuși să-ți menții echilibrul,  însă designul poate fi un accesoriu împreună cu pedichiura.

                      Tu ce părere ai despre sandalele elegante(sau despre decupajele acestora)asortate cu o rochie potrivită ? Baretele și aplicele le consideri utile?

Vremea de afară se pregătește cu pași repezi pentru zilele de vară. Coafura pe care o purtăm ne poate avantaja, deși nu sunt adepta cocurilor trebuie să recunosc că părul strâns este ideal în sezonul torid. Împletiturile sunt potrivite pentru sezoanele vară-primăvară deoarece părul este aranjat într-o anumită formă și strâns astfel încât să nu fie incomod.

Cei drept, trăim în era vitezei unde numai avem timp pentru noi, goana după carieră risipește cei mai frumoși ani. Împletitura cu trei șuvițe este cea mai simplă, fiind destul de utilizată de către multe persoane. 


Îmi aduc aminte în copilărie,  atunci când împletitura și cele două codițe prinse erau un „must have” al vremii. Nelipsită de la festivități cu împletitura de tipul ”spicului de grâu”. Împletiturile simple au farmecul lor, printr-o coafură pieptănată și disciplinată poți scoate în evidență o coafură elegantă în care florile sau formele create din păr sunt redate într-un mod aparte, însă printr-una nepieptănată poți crea impresia de naturalețe.
           

Am enumerat 7 împletituri simple din spate pentru zilele obișnuite  în cele două sezoane călduroase . 

  1. Împletitură rusească.
2.    Împletitura cascadă cu floare la spate.


3. Împletitură în formă de coc.
                                  

4. Împletitura cascadă într-o parte.
5.  Împletitura cu 3 fire, prinsă într-un coc.6. Împletitură rusească în jurul calotei.


7. Împletitură cascadă de pe calotă până jos.