duminică, 22 martie 2015                  Ziua  Partenerului SuperBlog va avea loc în acest an pe data de 15 septembrie la Vila Straja din Hunedoara, acolo se vor întâlni atât parteneri media cât și bloggeri parteneri.
              În urmă cu  7 ani pe data de 15 septembrie a debutat o competiție destinată bloggerilor aflați  la început de drum care doreau să învețe cum să scrie articole pe baza unor teme bine definite. Dincolo de competiția în sine cel mai important moment este Gala Super Bloggerilor care reunește partenerii și bloggeri la aceeași masă. O zi care să marcheze aniversarea Partenerilor SuperBlog care promovează, susțin și corectează articolele înscrise în concurs nu a mai fost, însă după principiul mai bine mai târziu decât niciodată anul acesta va avea loc un taifas în care se va face un bilanț ai celor 7 ani cu rele și cu bune. Bloggeri parteneri sunt cei care au reușit să impresioneze juriul cu poveștile creative  pe care le-au scris. Doresc să împărtășesc cu voi și o imagine care spune mai mult decât o mie de cuvinte, astfel că din fiecare experiență avem multe de învățat ne ajută să  ne-mbogățim arhiva cu multe fotografii, lacrimi, speranțe, iluzii toate sentimentele ce pot fi conturate într-o poveste ce ne aparține și ce va dăinui o lungă perioadă de timp.


                      SuperBlog pentru mine a fost începutul unui drum frumos în care am descoperit că nu doar premiul câștigat ar trebui să primeze în participarea la un concurs ci și oamenii frumoși pe care-i descoperim. Fiecare om are o poveste de spus dincolo de masca care dorește să o afișeze, astfel că această competiție este despre articole, prieteni , petreceri și o serie de sentimente. Adrenalina concursului ce ne ține creativi pe durata mai multor probe și termenul limită ce nu trebuie depășit este asemenea unei clepsidre în care timpul se scurge inevitabil oricât am dori să dăm timpul înapoi numai reușim. 

                             Partenerii media sunt cei care promovează această competiție în mediul online prin diverse metode de la articole, bannere la trecerea în revistă a părerilor la cald a unor SuperBloggeri prezentați în Orizonturi Literare. Radio Lynx a adus cel mai mare aport fiind și organizatorii acestei competiții. Meritele pentru cea mai longevivă competiție le aparțin celor doi organizatori Claudia Pătrașcu și Albert Budica un cuplu frumos, doi oameni cu mult bun simț, optimism și voie bună.
                            

                  Imaginea de mai sus este un rezumat al  competiției SuperBlog,  9 bloggeri din capul listei care au câștigat câte o ediție însă nu doar aceștia au făcut o ”figură frumoasă”, toți finaliștii au scris articole într-o manieră personală și creativă demnă de apreciat pentru munca și timpul depus. Din cei nouă care au bifat numele lor pe trofeu doar cu două superbloggerite  am reușit să schimb două vorbe, Bianca Biziiac și Cristina Lincu câștigătoarele celor două ediții ce au avut loc în  anul 2014. Bianca Biziiac este o bloggeriță sociabilă,  muncitoare  cu  perspective  americane ( din articolele postate pe blog reiese acest lucru). Bianca Biziiac și Cristina Lincu au în comun  latura sensibilă, articolele creative, experiență dar și trofeul SuperBlog.                
          

Bianca scrie de aproape 2 ani de zile pe  http://tulips-and-sparkles.blogspot.ro/, recunosc că am tras cu ochiul la câteva articole. La gala ce  a avut loc iarna trecută, am descoperit o persoană caldă, sinceră  și dornică să cunoască oameni noi, care a căpătat mai multă încredere în ea punând suflet în poveștile scrise care au ajuns să fie apreciate de către juriu.
              

Cristina Lincu are un nume predestinat (lincul ce reprezintă o adresă a unui site) aș spune, scrie de aproape 2 ani de zile pe https://cristinalincu.wordpress.com/ recunosc faptul că citesc destul de des articolele și poveștile tastate. Gala a fost un moment prielnic, prin care drumurile noastre sau intersectat de atunci s-a legat o frumoasă prietenie și sunt fericită că am descoperit o persoană cu experiență în PR ( o CeRePistă veritabilă în sensul în care calc pe urmele aceluiași profil de specializare). Cristina este o mamică eroină cu 3 prichindei năstrușnici pe care o admir pentru sensibilitatea, perseverența și efortul depus în această competiție în care a gestionat bine timpul între copilași și articole.
             

SuperBlog este o familie mare de bloggeri de la care am multe de învățat din punct de vedere calitativ, am descoperit super oameni care dincolo de blog au și alte obligații, însă sunt determinați să contureze povești. Această competiție te ajută să te formezi, să ieși din conul de umbră pentru a vedea care este nivelul tău și nu este pentru un anumit segment ( al vârstei ) ci este dedicat tuturor bloggerilor și creatorilor de idei.
                               Ziua Partenerului SuperBlog este ziua destinată juriului și partenerilor media care se vor întâlni într-un cadru special cum a fost și la  gala SuperBlog 2014. Va începe cu un taifas în care se pun la punct toate aspectele legate de următoarele ediții  în care se prezintă o evaluare a celor 7 ani, unde se va pune în balanță   ce se poate îmbunătății în funcție de feedback-ul dat de către bloggeri acestei comunități și ce trebuie păstrat. Ziua se va încheia la ceas târziu unde vor ciocni un pahar de șampanie, vor savura din deliciosul tort și vor juca hora superbloggerilor.

               
                     Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2015.

joi, 19 martie 2015

                        
                   Îmi aduc aminte cu drag de taberele din generală atunci când participam la concursuri naționale la matematică și la limba și literatura română. Pe atunci taberele erau locurile în care puteai să reflectezi dar și să te antrenezi pentru concursul ce avea loc a doua zi. Ideea de tabără a început să fie mai dezvoltată astfel că programul are rolul de a te detensiona și de ce nu, mămicile pot participa la diverse activități pentru a-și supraveghea copilașii. Pensiunea 3 Stejari ne învăluie în aerul puternic de munte, iar din dorința evenimentelor perfecte unde afacerile, familia își au locul, de a face lucrurile într-un mod util și plăcut reunește într-o ambianță plăcută prichindeii cu spații speciale iar pentru femeile independente că doar nu sărbătorim mama doar o singură dată pe an ci în fiecare zi o sală de conferințe. Dincolo de agitația de peste an o mini  vacanță bine meritată sau mai bine zis o tabără creativă pentru Pitici și Mămici.

                  Ce ai spune de o tabără pentru cei mici dar și pentru mămici?

            O tabără în care cei mici vor putea participa la competiții pentru toate vârstele din școala generală până la liceu iar părinții să participe la diverse programe de educare a celor mici, la conferințe cu mămici. La liceu copii au această reticență vizavi de părinți, să poată merge singuri pentru a face ce vor însă cred că o mini tabară în care prichindeii să se distreze dar și să învețe iar mămicile să observe cum se formează personalitatea și cum poate să abordeze atitudinea sau mai bine zis toanele acestora.


            Cum ar fi să mergi la o pensiune și să ai un loc de joacă special amenajat pentru prichindei?
               Bucuria celor mici constă în jovialitatea și expresivitatea acestora, aceea inocență care le dă părinților o putere să meargă mai departe. Tabăra pentru pitici și mămici are un loc de joacă în care prichindeii pot să-și consume energia, năstrușniciile cele trec prin minte și alergarea în aer liber este benefică pentru sănătatea acestora atât pentru prevenirea bolilor  cât și pentru sistemul respirator. De multe ori am auzit medici care le recomandă pacienților să se ducă la munte pentru a expira aer curat în tratarea bolilor pneumologice. 

                        
                După o zi istovitoare între testul la matematică și datul pe topogan celor mici li se face foame astfel că bucătăria ardelenească este una bogată. Delicatesele special amenajate și parfumul mâncării te îmbie să mănânci. Ei bine, un alt aspect important pentru care este bine să mergi cu părinții la început în restaurant este acela că înveți cum să tai mâncarea, cu ce furculiță poți servi un anumit preparat, o lecție deschisă de cei șapte ani de acasă. În timp spunându-i constand prichindelului acesta învață în ce mână se ține furculița, în ce mână cuțitul și cum trebuie puse pe farfurie atunci când te simți sătul.

               Terasa este mereu prielnică mai ales în anotimpul călduros atunci când de drag ai merge la o pensiune să asculți cântatul păsărilor, să te bucuri de focul de tabără dar mai ales  de abilitățile prichindeilor de a fredona cântecele seara și a le acompania o  chitară, un cadru perfect aș spune.           Pentru mămici m-am gândit la o conferință în care psihologi renumiți vin și dau anumite ponturi cum ar trebui să gestionezi relația cu fiul respectiv fiica ta în situațiile limită. Dar mai ales iubesc întâlnirile ad-hoc prin care mamele sunt de 3 ori femei. Femeie de afacere( independentă ), femeie dar cel mai frumos este acel sentiment unic de mamă. Întâlnirile în care acestea vorbesc despre produsele pe care le folosesc, despre peripeții ca între fete.


                    După câteva zile Mămicile și pitici vor să cunoască împrejurimile de la Grădina Zoologică care ii va încânta pe cei mici, la tirolina aflată în Cartierul Noua o experiență de neuitat. Însă nu doar de distracție au parte în Brașov de asemenea pot vizita strada Sforii care este cea mai îngustă stradă din Sud-Estul Europei, Piața Sfatului, cetatea care a rămas un element autentic și nu în ultimul rând plimbare pe Tâmpa până sus unde este inscripționat numele orașului.
                        Tabăra creativă pentru Mămici și Pitici se declară convinsă de priveliștea oferită, bunătățile dar mai ales de cazarea la Brașov un loc în care te reîntorci la natură și  te redescoperi la Pensiunea 3 Stejari.

joi, 5 martie 2015


                 

                       Standard Shoes este un brand ce prezintă o gamă largă de produse și este una destul de apreciată datorită promptitudinii. În general, îmi plac oamenii serioși care îți trimit la timp lucrurile pe care le cumpăr deoarece se întâmplă să fac cadouri celor dragi printr-un singur click deoarece multe magazine sau mutat în online. Trebuie să recunosc faptul că am comandat și de pe alte site-uri în care am primit produsul după 2 luni de zile și este destul de iritant. Am să enumăr 5 motive pentru care am ales papucii Standard Shoes:

  1.   Am intrat pe site și am verificat dacă sunt pe stoc, am căutat modelul preferat și după aceea am trimis comanda.
  2. Așteptarea nu a fost atât de mare astfel că în ziua în care am trimis comanda la câteva ore distanță am fost sunată de către un reprezentant pentru a-i comunica dacă numărul este potrivită. Cel mai esențial lucru atunci când ne alegem o pereche de papuci este numărul ca să ne putem simți confortabili și să nu ne strângă, până ajungem să facem bătături ca mai apoi să ne plângem de senzația de durere. Dragilor de fiecare dată când vă comandați o pereche să fie cea potrivită să nu fie mai mică...că până la urmă noi suferi.
  3. A doua zi primesc coletul   de către o firmă de curierat, promptitudinea este o  urmă frumoasă pe care o lasă în urmă, un motiv pentru care te-ai întoarce să achiziționezi papuci indiferent că-i cumperi pentru tine sau îl dăruiești unei persoane.
  4. Curiozitatea evident că este alimentată atunci când  în mâinile tale stă o cutie cu papucei iar nerăbdarea își spune cuvântul. Desfac cutia și examinez papucii  ...păreau destul de mici la prima vedere când i-am încălțat îmi veneau perfect făcuți pentru mine.
  5. Feedback-ul pe care aceștia doresc să-l primească de la cumpărători, în general după ce am cumpărat un produs și omul s-a văzut cu sacii în căruța iar tu la fel practic nu te mai interesează să-ți spui părerea despre acel lucru....astfel că pentru acest brand este importantă părerea clienților și ceea ce ar putea să îmbunătățească din punct de vedere calitativ din perspectiva noastră.      
             Merită să încerci lucruri noi dar mai ales să-ți dai seama de modalitatea de a vinde produsele în online din perspectiva comercianților și cum abordează fiecare client în ceea ce privește fiecare etapă de la comandarea produsului, plasarea acestuia, primirea intactă a acestuia și promptitudinea.
        Am atașat fotografii pentru a vizualiza perechea de sneakers pe care i-am comandat.Tu ce părere ai despre produsele din magazinele online ai achiziționa un produs sau ce părere ai despre brandurile care au făcut această schimbare din offline în online? 
          

duminică, 1 martie 2015                               
O dată cu venirea primăverii, a înfloririi copacilor  și a razelor de soare care ne mângăie trupul am deosebita plăcere să-mi gâdil și eu degetele într-o competiție frumoasă în care am evoluat într-un an sau mai bine zis în cele două competiții. Ei bine pentru mine Super Blog a fost începutul unui drum frumos din care am avut foarte multe de câștigat, am întâlnit oameni cu suflet cald, bloggeri creativi. La prima ediție din primăvară nu am avut drept obiectiv să câștig vreun premiu ci doar eram curioasă să văd ce se întâmplă în această competiție cu o  tradiție de peste 6 ani. 


Anul trecut după ce văzusem fotografii și începusem să citesc impresii despre gală , articolele ce-i drept mi-au făcut cu ochiul și am avut un moment de reflexie asupra acestui eveniment. Însă la a doua participare mi-am zis că e timpul să particip și eu la gală iar pentru acest lucru trebuie să particip la fiecare campanie chiar dacă nu am reușit să gestionez bine timpul și să mă înscris în primii 10 blogeri, pentru mine a fost o experiență intensă cu tot felul de sentimente. Deși pare destul de ușor să conturezi povești  care să ajungă la sufletul sponsorului dar mai ales să transmită un mesaj, o trăiri sau chiar un zâmbet pe buze nu este deloc așa , aici este loc pentru toții blogeri însă dacă îți dorești cu adevărat să fii alături de cei mai buni creatori de povești și să-ți testezi limitele, să consumi tot ceea ce ține de creativitate aici este locul tău.
                                     
Probabil că vă întrebați cine sunt reprezentanții fiecărui blog din imagine, ei bine sunt bloggeri care au rezistat fiecărei probe în ediția în care au participat și au reușit să stârnească un val de simpatie, practic au scris istorie în competițiile Super Blog  prin     perseverență, sinceritate și multă muncă, bifând numele lor pe trofeul mult visat.  
               
Se anunță a fii o competiție frumoasă și strânsă cu probe  care să-ți testeze abilitățile și care în același timp să-ți stârnească o neliniște în ceea ce privește nota pe care o obții, emoții mari de la primul articol până la ultimul dar asta nu înseamnă că un obstacol poate să te poticnească din drumul tău. Drumul anevoios și traiectoria pe care am încercat să o parcurg nu mă va oprii să particip la acest eveniment, chiar dacă timpul va fii un impediment  între facultate, muncă și articole voi încerca să scriu articole la toate probele indiferent de rezultat nu-mi va părea rău, voi fii mulțumită și fericită că am făcut ceea ce mi-am dorit. 
                   
Vă anunț că revin cu forțe proaspete și voi încerca să scriu cu drag la fiecare probă care reprezintă o treaptă urcată în drumul meu. Vă invit să participați și voi dragilor la această competiție , să vă puneți creativitatea la bătaie iar cu această ocazie.
...Super Blog și-a deschis porțile virtuale pentru a ne citi articolele....